Review Xiaocai G6

Review Xiaocai G6

Een onbekender Chinees merk is Xiaocai. Toch laten ze van zich horen, zo zouden ze in oktober met de 8-core Xiaocai Edge op de proppen komen. Momenteel hebben ze een andere smartphone op de markt, genaamd Xiaocai G6. Deze smartphone bevat 1GB RAM en 4GB ROM (waarvan 1.70GB beschikbaar is). Het is dus aangeraden een micro SD kaart te gebruiken.

Screenshot_2013-07-13-23-14-51 Screenshot_2013-07-13-23-15-29

De Xiaocai G6 beschikt over een 5.0 inch HD scherm (1280×720 pixels), dual sim, Android 4.2, een 5MP camera (voorkant) & 13MP camera (achterkant). De smartphone is beschikbaar in het zwart en wit.

RIMG0008

Ontwerp & bouwkwaliteit (4/5)

De Xiaocai G6 heeft een vergelijkbaar design als een Xiaomi smartphone. De smartphone voelt stevig en degelijk aan. Daarnaast is een goede afwerking ook aanwezig, zo is onder andere de speaker mooi afgesloten zodat er minimum aan stof in kan kruipen. De Xiaocai G6 heeft een mooie metalen band rond de hele smartphone en de volume en power knop kunnen makkelijk ingedrukt worden.

RIMG0016 RIMG0017

Hoewel het scherm, in tegenstelling tot de meeste 5 inch smartphones, geen full-hd is, blijft de weergave uitstekend. Moet het HD scherm onder doen voor een FHD scherm? Ik vind van niet. Over de helderheid van het scherm kan ik ook niets slechts vertellen en is vergelijkbaar met de helderheid van de Feiteng H9500+. Dankzij IPS (In Plane Switching) heeft het scherm een betere kleurweergave, een hoger contrast en wijdere kijkhoeken dan een standaard LCD display. De navigatietoetsen lichten ook mooi op bij aanraking zoals te zien is op de foto hierboven.

RIMG0014De batterij van 2500mAh heeft een accuduur die bij normaal gebruik* 1.5 – 2 dag(en) bedraagt. *normaal gebruik =  constant wifi, doorheen de dag sms’en, af en toe bellen en surfen op het internet wanneer dit nodig is.

Verantwoording punten: De kwaliteit van de gebruikte materialen is degelijk. De smartphone ligt makkelijk in de hand, hoewel de Xiaocai G6 toch iets groter is dan de gemiddelde 5 inch smartphone. Het gewicht valt ook reuze mee. De enorme batterij zorgt voor genoeg capaciteit om de smartphone draaiende te houden.

Hardware & Software (3/5)

Deze smartphone beschikt over een quad core MTK6589 1.2GHz. Hoewel de Xiaocai G6 gebruik maakt van een 5 inch scherm, heb ik helemaal geen lags ervaren heb in het gewone gebruik en kan de processor de verschillende taken makkelijk aan. Dit is waarschijnlijk ook mede door het gebruik van een HD scherm in plaats van een FHD scherm.

De Xiaocai G6 beschikt over Android 4.2. Er staat geen enkele Chinese applicatie op.

OPMERKING: De Play Store van Google is niet standaard geïnstalleerd. Je zal dus zelf je smartphone moeten rooten en de Play Store installeren. Een andere optie is vragen of de verkoper dit voor jou doet. Hierna werkt de Play Store en alle andere Google Services hetzelfde als op alle andere smartphones en kan je alle apps installeren die je wil. Daarnaast is Nederlands ook geen taaloptie,dit  is geen onoverkomelijk probleem  aangezien men tegenwoordig toch Engels of andere talen begrijpt/kent.

Verantwoording punten: Een MTK6589 1.2GHz  processor is perfect voor deze smartphone aangezien deze alle taken aankan. Daarnaast zijn er ook geen Chinese applicaties aanwezig. Een grote misser is de standaard afwezigheid van Google’s Play Store, die je dan ook zelf dient te installeren, vandaar dan ook de 3/5.

Connectiviteit (4/5)

3G. Hierop is echt niks aan te merken. De smartphone maakt direct connectie en behoud deze ook. Uitstekende connectie.

Wifi. Hoe verder je van het Wifi access point weggaat, hoe minder goed de connectiviteit en hoe minder snel je Wifi zal werken. Ik mag tot 10-11 meter van het Wifi punt weggaan voordat ik de connectiviteit verlies. Indien je in de buurt van het access point bent, werkt Wifi even goed als 3G.

GPS. Net zoals bij alle MTK6589 is de GPS  het hekelpunt als het om connectiviteit gaat.

Verantwoording punten: Aangezien ik de GPS van een smartphone niet gebruik, vormt het gebrek aan connectiviteit daar voor mij dan ook geen probleem. Er zijn reeds talloze GPS fixes voor de MTK6589, maar sommige zijn zeer complex waardoor ik me er niet aan waag. Wifi en 3G werken uitermate goed, hierdoor heb ik de connectiviteit 4/5 gegeven.

Camera (./5)

Deze smartphone beschikt over een 5.0MP camera aan de voorkant en een 13.0MP camera aan de achterkant. De focus van de camera is zeer snel. Sneller dan de andere smartphones die ik al gereviewed heb (Iocean & Feiteng H9500+). Daarnaast zijn de foto’s ook van goede kwaliteit, zonder meer. (Foto’s zullen morgen geüpload worden)

AnTuTu

De Xiaocai G6 heeft een hoge score van 13.246. Waarbij de smartphone bijvoorbeeld hoger scoort dan een Samsung Galaxy S2 en een Google Nexus 7. Hieronder vind je screenshots van de AnTuTu Benchmark v3.3.2.

Screenshot_2013-07-11-22-50-13 Screenshot_2013-07-11-22-50-27

Screenshot_2013-07-11-22-49-33 Screenshot_2013-07-11-22-50-06

Conclusie

De Xiaocai is een mooi alternatief voor de duurdere versie die eigenlijk hetzelfde aanbieden. Het enige probleem is de afwezigheid van de Play Store en andere Google services. Hoewel dit probleem op te lossen is, is het niet zo eenvoudig om dit te doen als je niet zo technische aangelegd bent. Vandaar dat je dit best laat doen door iemand die kennis van zaken heeft.

Willen jullie meer testen, laat het weten in de comments hieronder en ik zal deze zo snel mogelijk proberen uit te voeren.

Advertisements

2 thoughts on “Review Xiaocai G6

  1. Ik heb een Xiaocai X9 maar hij herkent mijn telenet simkaart niet. Ik kan wel bellen en sms maar moet steeds de boodschap raoming in geval van sms voorbij gaan. Werkt hij wel perfect met andere netwerken? zo ja welke? Of kan ik een update doen van mijn gsm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s